Länkar v42-43

Internmedicin

  • Gastro/PPI: om överförskrivning och utsättning. Om bara det fanns incitament att göra jobbiga saker som utsättning
  • Infektion: om att geriatriska patienter med infektion oftare har atypiska presentationer med ex svaghet och utan feber
  • Infektion/pneumoni: podcast med bra sammanfattning om generell handläggning av pneumoni ur ett akutmottagningsperspektiv. Väldigt bra att de ifrågasätter saker som generell användning av antigentester på akuten. Det är så lätt att göra allt för att verka duktig, när egentligen misstanken om ex legionella är väldigt låg. Ur ett eget perspektiv kan man ju undra över nasofarynx- och urinodlingar på pneumonipatienter. Jag tycker dock avsnittet om lungultraljud är lite missriktat, visst går det säkert något snabbare att skriva ”infiltrat?” än att göra ett lungultraljud, men ser man det ur ett systemperspektiv är det konstigt sätt att prioritera på. De samlade resurserna som krävs att ta en patient till lungröntgen och tillbaka plus själva undersökningen måste ju rimligen vara större än lungultraljudet.
  • Hematologi/transfusionsreaktion: översiktsartikel över hemolytiska transfusionsreaktioner

Kardiologi/EKG

Ultraljud

Toxikologi

Det här inlägget postades i Länkar och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s